INSCRIPCIONS CONCURS FORMATGES | LACTIUM 2024

. , Vic
Mapa
938833100
fires@vic.cat
Sessió 1: el 20/04/2024 des de les 17:30 fins a les 18:30

Informació


Una nova edició, la quinzena, del Concurs LACTIUM: formatges artesans catalans que gaudirà de la presència de més de 150 formatges distribuïts en 15 categories a concurs.

Un Jurat compost per més de 60 prestigiosos professionals representant a tota la cadena de valor del formatge artesà: formatgers/eres, ramaders/eres, venda i distribució i persones de la divulgació i la comunicació gastronòmica, que escolliran els formatges guanyadors de cada categoria i el Premi Millor Formatge Català Lactium 2024.

La missió fonamental del Concurs és:

- augmentar la visibilitat dels formatges artesans catalans entre els consumidors

- atorgar el valor adient a l’ofici dels ramader/a i/o elaborador/a de formatges reconeixent la seva expertesa avaluant en un concurs públic el saber fer en els formatges que elaboren i en la cura de l’entorn, la biodiversitat i el medi del que n’obtenen els recursos.

Enguany el Concurs inclou algunes novetats importants focalitzades a assolir millor els seus objectius com a concurs de referència dels formatges artesans catalans.

El Concurs LACTIUM, formatges artesans catalans constarà de 15 categories i el PREMI MILLOR FORMATGE CATALÀ 2024, que serà escollit pels caps de taula d’entre totes les medalles d’or de cada categoria.

Entre les categories proposades hi trobarem pastes toves, pastes dures, i quallades àcides de totes les espècies lleteres existents a Catalunya; cabra, vaca, ovella i búfala. Entre els formatges del Concurs LACTIUM també hi trobarem crostes rentades, raspallades o florides i com no, els millors formatges blaus ja consolidats a Catalunya i diversos tupins, com a constatació que tradició i modernitat es poden donar la ma.

A més, amb la voluntat de reivindicar i reconèixer el mató com a especialitat de caràcter patrimonial i tipicitat pròpia, enguany diferenciarem tres categories: matons de cabra, matons de vaca i recuits o brossats d’ovella.

La novetat estrella d’enguany, però, és la creació d’un nou sistema de valoració per tal de garantir l’anonimat dels formatges a tastar i aconseguir així, una competició al més alt nivell que obligarà els membres del Jurat a posar a prova, encara més, el seu coneixement.

Dissabte 20 de maig entre les 10.30 i les 14 hores, a la Casa Ricart de Vic, tindran lloc les deliberacions dels membres del jurat. El mateix dissabte, i a partir de les 17,30 hores, a l’espai TxisArts de Lactium tindrà lloc l’entrega dels premis del Concurs.

Consulteu aquí el Reglament del Concurs 2024

* S'accepten màxim 2 formatges per categoria.

PREU INSCRIPCIÓ: 6€ cada formatge inscrit

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ: 8 d'ABRIL 2024

*Recordeu que, d'acord amb les bases del concurs, és requisit indispensable per ser admès, adjuntar còpia del registre sanitari de la vostra
activitat

SI VOLEU INSCRIURE MÉS D'UN FORMATGE A CONCURS, NO ÉS NECESSARI FER UNA INSCRIPCIÓ DIFERENT PER CADA FORMATGE.
NOMÉS CALDRÀ QUE INDIQUEU EL NOMBRE TOTAL DE "REGISTRES" QUE VOLEU INSCRIURE (TANTS COM FORMATGES VOLEU PRESENTAR A CONCURS).
PODREU INSCRIURE FINS A UN MÀXIM DE 15 REGISTRES/FORMATGES A LA MATEIXA INSCRIPCIÓ. 

Equipament:

.